25 Jul by Sheila Hale

Online creditcard betalingen

FINTECHFacebook brengt digitale betaling naar WhatsApp, begint met proefdraaien in Brazilië

De nieuwe WhatsApp-betalingsfunctie is mogelijk gemaakt door Facebook Pay, dat vorig jaar werd gelanceerd.

WhatsApp, dat eigendom is van Mark Zuckerberg’s Facebook Inc., kondigde eerder vandaag aan dat het eindelijk zijn digitale betalingsdienst heeft gelanceerd. Het project, dat al een tijdje in ontwikkeling was, werd in Brazilië gelanceerd in wat het best kan worden omschreven als een proeffase.

Facebook, dat misschien wel het meest dominante sociale mediabedrijf ter wereld is, heeft zich recentelijk uitgebreid naar financiële technologie. Er moet aan worden herinnerd dat het bedrijf in januari 2019 aankondigde dat het ergens dit jaar zijn cryptocurrency (Libra) zou lanceren. de goedkoopste creditcard vind je online.

Een verklaring die door WhatsApp beschikbaar werd gesteld, zoals gezien door Nairametrics, legde uit dat het vereenvoudigen van betalingen het gemakkelijker maakt om “meer bedrijven in de digitale economie te brengen, waardoor nieuwe groeimogelijkheden ontstaan”.

Merk op dat de nieuwe WhatsApp-betalingsfunctie is ingeschakeld door Facebook Pay, dat vorig jaar werd gelanceerd. Het bedrijf zei dat het onmiddellijke doel is om het WhatsApp-gebruikers mogelijk te maken om net zo gemakkelijk geld te verzenden als berichten te verzenden.

Creditcard online

Uiteindelijk hoopt Facebook dat gebruikers van Facebook Pay (d.w.z. zowel gewone gebruikers als bedrijven) hun kaartinformatie naadloos kunnen gebruiken in de rest van Facebook’s zusterbedrijven, waaronder Instagram.

GTBank 728 x 90

“Bovendien maken we het verzenden van geld naar dierbaren net zo gemakkelijk als het sturen van een bericht, wat niet belangrijker kan zijn omdat mensen fysiek ver van elkaar verwijderd zijn. Omdat betalingen op WhatsApp mogelijk worden gemaakt door Facebook Pay, willen we het in de toekomst mogelijk maken voor mensen en bedrijven om dezelfde kaartinformatie te gebruiken in de hele familie van apps van Facebook, ‘aldus een verklaring.

Voorlopig werkt de betaaloplossing van WhatsApp zo dat gebruikers een unieke zescijferige pin nodig hebben, of beter nog hun vingerafdruk gebruiken. Dit is een beveiligingsmaatregel die bedoeld is om ongeoorloofde toegang door derden te voorkomen.

Gebruikers zouden ook hun WhatsApp moeten koppelen aan debet- of creditcards. Dit gebeurt op de Visa- of Mastercard-netwerken. Omdat dit een beperkte lancering is, alleen in Brazilië (voorlopig), zullen alleen debet- of creditcards van de volgende Braziliaanse banken werken: Banco do Brasil, Nubank en Sicredi. Facebook zei dat het ook samenwerkt met Cielo, een toonaangevende Braziliaanse betalingsverwerker.

“Om te beginnen ondersteunen we debet- of creditcards van Banco do Brasil, Nubank en Sicredi op de Visa- en Mastercard-netwerken – en we werken samen met Cielo, de toonaangevende betalingsverwerker in Brazilië. We hebben een open model gebouwd om in de toekomst meer partners te verwelkomen. ”

De goedkoopste creditcard

Voorlopig is de service gratis voor gewone Braziliaanse WhatsApp-gebruikers. Bedrijven moeten echter verwerkingskosten betalen voordat ze betalingen van klanten kunnen ontvangen. Dit is vergelijkbaar met de vergoeding die dergelijke bedrijven zouden moeten betalen wanneer ze creditcardtransacties accepteren.

Het is onduidelijk wanneer de WhatsApp-betalingsoplossing uiteindelijk in Nigeria beschikbaar zal komen. Maar als en wanneer het naar Nigeria komt, zou de service concurreren met reeds bestaande fintech-bedrijven in het land, zoals Paystack, Paga en anderen.

Ondertussen is het de vraag of regelgevende instanties zoals het CBN zelfs een Facebook-licentie zullen verlenen om de dienst in Nigeria te exploiteren. Bedenk dat dezelfde vraag vorig jaar opkwam toen Facebook aankondigde dat Weegschaal zou komen.

Hierop reagerend zei financieel expert en de economische commentator van Nairametrics, Kalu Aja,: creditcard aanvragen online op een makkelijk manier.

‘Als ik gouverneur van CBN was, maak ik me zorgen. Potentieel $ overmakingen zouden via Weegschaal kunnen worden verzonden, waarbij binnenlandse rekeningen en geldoverdracht zoals Western Union worden omzeild. Verlies van inkomsten aan de overheid vormt hier een duidelijke bedreiging.

‘Het zou voor banken niet misplaatst zijn om te plannen wat er zal gebeuren als er contant geld uit domiciliëringsrekeningen naar Libra wordt gezogen. Een importeur kan eenvoudig een cryptocurrency-portemonnee openen, libra kopen en betalen voor import, geen bankkosten meer. “