9 Jul by Sheila Hale

Herzie uw theorievragen

Door uzelf te herinneren aan de snelwegcode en verkeersborden zal u enorm helpen, en krijgt u het zelfvertrouwen dat u nodig heeft om ontspannen en veilig te kunnen rijden. Dit is vooral handig als het een tijdje geleden is dat je je theorie-examen hebt afgelegd – omdat je er zeker van moet zijn dat je op de hoogte bent van de DVLA-normen voor autorijden en wat er van je achter het stuur wordt verwacht.

Het naleven van de regels van de verkeersregels is een wettelijke vereiste, dus u moet ervoor zorgen dat u deze kent om ernstige fouten in uw test te voorkomen.

Vergeet ook niet om uw training voor gevaarherkenning opnieuw te bezoeken, omdat dit u voorbereidt op praktijksituaties onderweg. Hoe meer u op uw omgeving let, hoe kleiner de kans dat u een ongeluk krijgt.

 

Herinner jezelf aan de meest voorkomende fouten

Je hebt misschien het gevoel dat je er veel van hebt tot een T, maar op de dag van je test kan alles veranderen en kunnen zenuwen de overhand krijgen. We raden u aan uzelf eraan te herinneren en de meest voorkomende fouten zoveel mogelijk te oefenen. Dit zijn:

  • Je spiegels niet controleren voordat je achteruitrijdt.
  • Je spiegels niet controleren bij het wegrijden.
  • Signaal niet.
  • afslaan door slechte koppelingsregeling.
  • Wat is de juiste bandenspanning
  • Niet voldoen aan de maximumsnelheid.
  • Niet reageren op wat er om je heen gebeurt.

 

Maak kennis met de mogelijke rijtestroutes

Testcentra hebben een aantal goedgekeurde routes die ze moeten rijden en de kans is groot dat als je instructeur lokaal is, ze een aantal van hen zullen kennen, zo niet allemaal. Vraag uw instructeur in de weken voorafgaand aan uw test om u op enkele van de routes uit te laten, zodat u eraan kunt wennen en de verkeersniveaus en snelheidsregeling op verschillende tijdstippen van de dag kunt begrijpen.

 

Zorg ervoor dat je je documenten bij de hand hebt

De avond voor je rijexamen zorg je ervoor dat je al je documenten bij de voordeur hebt liggen. De belangrijke dingen die u moet onthouden op de dag van uw test zijn:

Bril – als je ze nodig hebt om te rijden

Uw voorlopige licentie

De papieren tegenhanger van uw licentie

Uw examenuitnodigingsbrief

Uw theorie-examen is geslaagd