Bitcoin-walvissen: wat zijn ze – en hoe beïnvloeden ze de prijs van de cryptocurrency?

14 Apr by Sheila Hale

Bitcoin-walvissen: wat zijn ze – en hoe beïnvloeden ze de prijs van de cryptocurrency?

 

Visuele weergaven van digitale cryptocurrency Bitcoin (BTC) zijn gerangschikt op een printplaat

Enkele transacties kunnen leiden tot enorme veranderingen in de prijs van bitcoin. Yuriko Nakao /

Er zijn ongeveer 1.000 individuen, bekend als walvissen, die 40% van de markt in handen hebben.

Walvissen hebben het potentieel om de valutawaarderingen te manipuleren.

“De grote spelers kunnen de prijs gemakkelijk verplaatsen”, vertelde crypto-scepticus David Gerard aan The Telegraph.

 

 

Een bitcoin-walvis is een term die verwijst naar personen of entiteiten die grote hoeveelheden bitcoin bezitten, aldus Investopedia. Er zijn ongeveer 1.000 personen die 40% van de markt in handen hebben. prognose bitcoin is positief.

 

Walvissen hebben het potentieel om de valutawaarderingen te manipuleren en, gezien de schommelingen van bitcoin in de afgelopen weken, staan ​​ze steeds meer in de schijnwerpers.

 

The Telegraph meldde vrijdag dat volgens branchegegevens ongeveer 13% van alle Bitcoin, of ongeveer $ 80 miljard, op iets meer dan 100 individuele accounts zit. Het voegde eraan toe dat de top 40% van alle bitcoin (ongeveer $ 240 miljard) in handen is van iets minder dan 2.500 bekende accounts, op een totaal van ongeveer 100 miljoen.

 

Welke invloed hebben walvissen op de prijs van bitcoin?

Het aantal adressen met meer dan 1.000 bitcoin is 2.334, een nieuw record, volgens CoinDesk.

 

Individuele transacties door dergelijke walvissen kunnen leiden tot enorme veranderingen in de prijs van bitcoin – waardoor bewegingen door kleinere investeerders worden overspoeld, meldde The Sun.

 

Bitcoin bereikte een recordhoogte van $ 41.973 op 8 januari. Op vrijdag meldde Insider echter dat de cryptocurrency op weg was voor zijn grootste wekelijkse prijsdaling sinds september. Het herstelde zich tot ongeveer $ 32.170 op zaterdagochtend, waardoor het sinds maandag ongeveer 10% lager is. bitcoinnieuws is reeds update.

 

In november bestudeerde CoinDesk gegevens van crypto-uitwisseling OKEx om een ​​mogelijke verklaring te geven van hoe walvissen de prijzen konden beïnvloeden terwijl de cryptocurrency enorm steeg. “Tijdens die aanloop van bitcoin konden instellingen en walvissen dips kopen en vaak verkopen wanneer de prijzen omhoog gingen. Dat zorgde ervoor dat de meerderheid van de retailbeleggers zich haastte om de rally na te jagen”, aldus het rapport.

 

David Gerard, auteur van Attack of the 50 Foot Blockchain en een bekende cryptoscepticus, werd in The Telegraph-rapport geciteerd: “De grote spelers kunnen de prijs gemakkelijk verplaatsen” omdat de bitcoin-handelsmarkt erg dun is … een van hen zou het kunnen laten crashen. ”

 

Er is niet veel beschikbaar volume om te verhandelen, zei hij, en hij voegde eraan toe dat er allerlei ‘handelstransacties’ waren die niet zouden voorkomen op gereglementeerde markten.

 

Hoe ziet de toekomst eruit voor bitcoin?

Op dinsdag suggereerde Biden’s keuze voor schatkistsecretaris, Janet Yellen, dat wetgevers cryptocurrencies zoals bitcoin inperken vanwege bezorgdheid dat ze voornamelijk worden gebruikt voor illegale activiteiten.

 

Een Biden-administratie zou volgens Yahoo Finance echter vriendelijk kunnen zijn voor crypto, gezien de keuze van crypto-expert Gary Gensler als SEC-voorzitter.

 

Insider publiceerde donderdag een opiniestuk waarin staat dat de signalen van de federale overheid naar cryptocurrency verwarrend zijn.

 

Het artikel is geschreven door James Ledbetter, chief content officer bij Clarim Media en redacteur en uitgever van FIN. Het verklaarde: “Als de VS gelijke tred wil houden met de wereldwijde ontwikkeling van digitale valuta, moet het team van Biden duidelijk enkele basisvragen beantwoorden, zoals welke zullen worden gereguleerd als effecten, en zal een op Bitcoin gebaseerde ETF worden goedgekeurd?”

 

Het is echter de vraag of deze vragen op korte termijn door de administratie zullen worden beantwoord.